Limfjorden

Danmark er et vinland. Smag det!

Lad os lige tage temperaturen på Chateau de Danemark. Det gør vi med en 3 dages tour-de-force på tværs af det nye vinland. Jeg har fundet frem til 5 vingårde, som enten har været pionerer indenfor dansk vin eller er blandt trendsætterne i nutidens marked. Eller begge dele. Turen bringer os fra Sydfyn over Årø og Donssøerne til Karrebæksminde og Røsnæs. På hver vingård er der vinsmagning. Bustur med helpension og to overnatninger på hotel

Vinturen blev afviklet først i september, mens drueklaserne hang modne fra stokkene og høsten nærmede sig. 

Afventer nye datoer for 2023 | Afrejse: Høje Tåstrup st. 

Vraa Slotshotel

Fra slot til slot gennem det ganske land

Der dækkes op i Riddersale, eller på lune sommerterrasser, når vi bor på slotshoteller på Sjælland, Fyn og i Jylland. Sammen med en 3-retters menu serveres historier om adel og konger, kærlighed, uforklarlige fænomener og spøgelser. Om dagen kommer vi til steder, der har spillet en rolle i Danmarkshistorien, eller er relevante for pulsen af nutiden. Fuldt program alle dage. Bustur på 6 dage med helpension.

Dette års rejse er netop afviklet med 24 gæster, under blå himmel og med duften af høst.

Datoer for næste års tur dukker op snart | Afrejse: Høje Taastrup st. 

Mennesket ved Havet

Vestkysten er mere end sand og klitter

Tag med på en kulturrejse, der viser både kendte og ukendte sider af Vestjylland frem. Fyrtårnene i Blåvand og Bovbjerg. Købstæderne Esbjerg og Ringkøbing. Museer i verdensklasse: Tirpitz og det helt nye FLUGT. Samt ikke at forglemme strandingsmuseet St. George. De 4 hvide mænd. Skulpturparken for Danmarksslaget. Fiskerbyen Thyborøn. Herregården Nørre Vosborg.

Skal det være ferie i Danmark, så er denne tur gennem Vestjylland et godt bud.

Afventer nye datoer og pris for 2023 | Afrejse: Høje Taastrup st. 

Limfjorden

Langs med Limfjorden

Det er Danmarks længste fjord – og så er det alligevel ikke en fjord. Det er et sund. Et labyrintisk sund med vige, bredninger og småfjorde. Omkranset af kridtklinter, morænelandskaber, flade enge, små havne og gamle købstæder. Ikke sært, at Limfjorden er rig på oplevelser. Og så var der det folkelige gennembrud, som i høj grad skyldtes forfattere langs Limfjorden. Med på turen er også vikingeborgen Aggersborg, besøg på vingård og på den lille ø Venø. Sig tak for din litterære dannelse – på 5 dages kulturrejse

En udsolgt tur sidst i august blev velsignet med sol og varme – og gode Limfjords-fortællinger

Turen vender tilbage i august 2023 | Afrejse: Høje Taastrup, Aarhus

3 dage i det midtjyske

Det var H.C. Andersen, der formulerede sætningen ”Skynd dig, kom, om føje år, heden som en kornmark står”. Han fik ret, men alligevel er der mange, gode grunde til at skynde sig til det midtjyske. Skal vi tage dem i rækkefølge: Kongenshus Mindepark, kartoffeltyskere, Mønsted kalkgruber, Søby brunkulslejer, slaget på Grathe Hede, mordet i Finderup Lade – og mere endnu.

Vi bor på gode hoteller i Viborg og Skarrild ved Herning.

Afventer nye datoer og pris for 2023 | Afrejse: Høje Taastrup og Aarhus 

Oplevelser på vest- og sydfyn

Hist hvor vejen slår en bugt – der kommer vi kørende i Christians sjovt indrettede bus. Vi er på 4 dages rundtur på Fyn, og stifter nærmere bekendtskab med købstæder som Bogense, Assens, Fåborg og Svendborg. Frokosterne er ved en marina, på en charmerende gård eller i Svanninge Bakker. Vi besøger en unik samling, smager solbærvin og mjød og går i H. C. Andersens fodspor i hans fødeby – og mere endnu. Og sover på gode hoteller i Middelfart, Fåborg og Odense.

Årets tur er netop gennemført med højt humør. Venter nu på nye datoer for 2023. 

Tag med på opdagelse på Sjælland

Med det vestlige punkt Røsnæs og besøg på dansk vingård. Med kongegravene i Roskilde domkirke, kostskolen Herlufsholm og kollektivet Svanholm. Hør om koldkrigstiden på Stevns klint og gå påpeger markedsdag påpeger det store middelaldertorv i Køge. På Vagns kulturrejser oplever vi det nye skovtårn ved Gisselfelt og får frokoster serveret på hyggelige, gemte perler af traktørsteder. Sjælland for jyder undgår motorvejene og giver store oplevelser.

Afventer nye datoer og pris | Afrejse: Musikhuset, Aarhus  

Norden for Lands Lov og ret

Vendsyssel har altid været overladt lidt til sig selv, men udsynet har været der. Historien går langt tilbage, og der var samhandel med Norge og Arabien. Børglum-bisperne, Skipper Clement, Tordenskiold – et stort persongalleri har været med til at forme landsdelen. Det klare lys drager kunstnere, kryddersnapsen er lokalt fremstillet, og fyret i Rubjerg står på sin nye plads.
Denne bustur på 5 dage går dybt ind i sjælen af toppen af Danmark.

Afventer nye datoer og pris | Afrejse: Høje Taastrup st., Musikhuset Aarhus