Tag med på en gedigen opdagelsesrejse på Sjælland

Med det vestlige punkt Røsnæs og besøg på dansk vingård. Med kongegravene i Roskilde domkirke, kostskolen Herlufsholm og kollektivet Svanholm. Hør om koldkrigstiden på Stevns klint og gå millioner af år tilbage i tid i Faxe. På Vagns kulturrejser oplever vi det nye skovtårn ved Gisselfelt og får frokoster serveret på hyggelige, gemte perler af traktørsteder. Sjælland for jyder undgår motorvejene og giver store oplevelser på Sjælland.

Mennesket ved Havet

Vestkysten er mere end sand og klitter

Tag med på en kulturrejse, der viser både kendte og ukendte sider af Vestjylland frem. Fyrtårnene i Blåvand og Bovbjerg. Købstæderne Esbjerg og Ringkøbing. Vindmøller og whisky. Museer i verdensklasse: Tirpitz og St. George. De 4 hvide mænd. Skulpturparken for Danmarksslaget. Fiskerbyen Thyborøn. Herregården Nørre Vosborg.
Skal det være ferie i Danmark, så er denne tur gennem Vestjylland et godt bud.

Vendsyssel – den smukke landsdel med en barsk historie

Vendsyssel har altid været overladt lidt til sig selv, men udsynet har været der. Historien går langt tilbage, og der var samhandel med Norge og Arabien. Børglum-bisperne, Skipper Clement, Tordenskiold – et stort persongalleri har været med til at forme landsdelen. Det klare lys drager kunstnere, kryddersnapsen er lokalt fremstillet, og fyret i Rubjerg står på sin nye plads.
Oplev toppen af Danmark på denne bustur rundt i Vendsyssel med Vagns kulturrejser.

Vraa Slotshotel

Fra slot til slot gennem det ganske land

Der dækkes op i Riddersale, eller på lune sommerterrasser, når vi bor på slotshoteller på Sjælland, Fyn og i Jylland. Sammen med en 3-retters menu serveres historier om adel og konger, kærlighed, uforklarlige fænomener og spøgelser. Om dagen kommer vi til steder, der har spillet en rolle i Danmarkshistorien, eller er relevante for pulsen af nutiden.

Fuldt program alle dage. Derfor, som vi siger i Jylland: A ka en jør æ billijer….

Limfjorden

Langs med Limfjorden

Det er Danmarks længste fjord – og så er det alligevel ikke en fjord. Det er et sund. Et labyrintisk sund med vige, bredninger og småfjorde. Omkranset af kridtklinter, morænelandskaber, flade enge, små havne og gamle købstæder. Ikke sært, at Limfjorden er rig på oplevelser. Og så var der det folkelige gennembrud, som i høj grad skyldtes forfattere langs Limfjorden.

Sig tak for din litterære dannelse – tag med på kulturrejsen langs Limfjorden!

Chateau de Danemark

Limfjorden

Danmark er et vinland. Smag det!

Lad os lige tage temperaturen på Chateau de Danemark. Det gør vi med en 3 dages tour-de-force på tværs af det nye vinland. Jeg har fundet frem til 5 vingårde, som enten har været pionerer indenfor dansk vin eller er blandt trendsætterne i nutidens marked. Eller begge dele. Turen bringer os fra Årø over Donssøerne og Kerteminde til Karrebæksminde og Røsnæs.

Bustur med helpension og hotel.