Limfjorden

Danmark er et vinland. Smag det!

Lad os lige tage temperaturen på Chateau de Danemark. Det gør vi med en 3 dages tour-de-force på tværs af det nye vinland. Jeg har fundet frem til 5 vingårde, som enten har været pionerer indenfor dansk vin eller er blandt trendsætterne i nutidens marked. Eller begge dele. Turen bringer os fra Sydfyn over Årø og Donssøerne til Karrebæksminde og Røsnæs.

Bustur med helpension og hotel.
7. – 9. september 2022 | Afrejse: Høje Taastrup st. | Pris: 4.950 kr. 

Vraa Slotshotel

Fra slot til slot gennem det ganske land

Der dækkes op i Riddersale, eller på lune sommerterrasser, når vi bor på slotshoteller på Sjælland, Fyn og i Jylland. Sammen med en 3-retters menu serveres historier om adel og konger, kærlighed, uforklarlige fænomener og spøgelser. Om dagen kommer vi til steder, der har spillet en rolle i Danmarkshistorien, eller er relevante for pulsen af nutiden.

Fuldt program alle dage. Bustur på 6 dage med helpension.
8.-13. august 2022 | Afrejse: Høje Taastrup st. | Pris: 9.990 kr.

Norden for Lands Lov og ret

Vendsyssel har altid været overladt lidt til sig selv, men udsynet har været der. Historien går langt tilbage, og der var samhandel med Norge og Arabien. Børglum-bisperne, Skipper Clement, Tordenskiold – et stort persongalleri har været med til at forme landsdelen. Det klare lys drager kunstnere, kryddersnapsen er lokalt fremstillet, og fyret i Rubjerg står på sin nye plads.
Denne bustur på 5 dage går dybt ind i sjælen af toppen af Danmark.
28. juni – 2. juli 2022 | Afrejse: Høje Taastrup st., Musikhuset Aarhus | Pris: 7.890 kr.

Mennesket ved Havet

Vestkysten er mere end sand og klitter

Tag med på en kulturrejse, der viser både kendte og ukendte sider af Vestjylland frem. Fyrtårnene i Blåvand og Bovbjerg. Købstæderne Esbjerg og Ringkøbing. Museer i verdensklasse: Tirpitz og St. George. De 4 hvide mænd. Skulpturparken for Danmarksslaget. Fiskerbyen Thyborøn. Herregården Nørre Vosborg. Skal det være ferie i Danmark, så er denne tur gennem Vestjylland et godt bud.

15.-18. august 2022 | Afrejse: Høje Taastrup st. | Pris 6.990 kr. 

Limfjorden

Langs med Limfjorden

Det er Danmarks længste fjord – og så er det alligevel ikke en fjord. Det er et sund. Et labyrintisk sund med vige, bredninger og småfjorde. Omkranset af kridtklinter, morænelandskaber, flade enge, små havne og gamle købstæder. Ikke sært, at Limfjorden er rig på oplevelser. Og så var der det folkelige gennembrud, som i høj grad skyldtes forfattere langs Limfjorden. Med på turen er også vikingeborgen Aggersborg, besøg på vingård og på den lille ø Venø. Sig tak for din litterære dannelse – tag med på 5 dages kulturrejse!
23.-27. august 2022 | Afrejse: Høje Taastrup st. og Musikhuset Aarhus | Pris: 7.890 kr.

Tag med på opdagelse på Sjælland

Med det vestlige punkt Røsnæs og besøg på dansk vingård. Med kongegravene i Roskilde domkirke, kostskolen Herlufsholm og kollektivet Svanholm. Hør om koldkrigstiden på Stevns klint og gå påpeger markedsdag påpeger det store middelaldertorv i Køge. På Vagns kulturrejser oplever vi det nye skovtårn ved Gisselfelt og får frokoster serveret på hyggelige, gemte perler af traktørsteder. Sjælland for jyder undgår motorvejene og giver store oplevelser på Sjælland.
13. – 16. september 2022 | Afrejse: Musikhuset, Aarhus | Pris: 6.490 kr. 

Oplevelser på vest- og sydfyn

Hist hvor vejen slår en bugt – der kommer vi kørende i Christians sjovt indrettede bus. Vi er på 4 dages rundtur på Fyn, og stifter nærmere bekendtskab med købstæder som Bogense, Assens, Fåborg og Svendborg. Frokosterne er ved en marina, på en charmerende gård eller i Svanninge Bakker. Vi besøger en unik samling, smager solbærvin og mjød og går i H. C. Andersens fodspor i hans fødeby – og mere endnu. Vi har fuglesang på bussens toilet. Og sover på gode hoteller i Middelfart, Fåborg og Odense.

4.– 7. juli 2022 | Afrejse: Odense banegård | Pris: 6.250 kr.

3 dage i det midtjyske

Det var H.C. Andersen, der formulerede sætningen ”Skynd dig, kom, om føje år, heden som en kornmark står”. Han fik ret, men alligevel er der mange, gode grunde til at skynde sig til det midtjyske. Skal vi tage dem i rækkefølge: Kongenshus Mindepark, kartoffeltyskere, Mønsted kalkgruber, Søby brunkulslejer, slaget på Grathe Hede, mordet i Finderup Lade – og mere endnu.

Vi bor på gode hoteller i Viborg og Skarrild ved Herning.

30. august til 1. september | Afrejse: Høje Taastrup og Aarhus | Pris: 4.690 kr.